PROTOCOALELE INTELEPTILOR SIONULUI

[Cuprins] [Inapoi]  [Inainte]

 AL IV-LEA PROTOCOL SECRET FRANCMASONIC

Diferitele stadii necesare ale unei Republici. Francmasoneria exterioara si secretele sale. Libertatea si credinta. Concurenta internationala a comertului si industriei īn viziunea francmasoneriei. Rolul esential al speculatiei. Cultul aurului ca valoare fundamentala la francmasoni.

                Fiecare Republica trece prin diferitele trepte de dezvoltare, prin diferite stadii.

                Primul stadiu cuprinde cele dintāi zile de nebunie ale unui orb care se arunca īn dreapta si īn stānga. Al doilea este cel al demagogiei din care se naste anarhia; apoi vine īn mod inevitabil despotismul; nu un despotism legal si pe fata si, prin urmare, raspunzator, ci un despotism nevazut si necunoscut, dar totusi eficient si foarte simtit; despotismul desfasurat de catre o organizatie secreta care actioneaza cu scrupule cāt mai putine si care opereaza sub scutul cāt mai multor agenti, a caror īnlaturare la momentul necesar nu numai ca nu-i face nici un rau (acestei organizatii), ci chiar o ajuta, scutind-o sa-si cheltuiasca mijloacele sale cu rasplatirea unor servicii prea īndelungate.

                Cine ar putea rasturna o putere nevazuta? Caci puterea noastra este una de felul acesta. Francmasoneria exterioara, de la suprafata, nu serveste decāt pentru acoperirea planurilor noastre; planul final al actiunii acestei puteri, ba chiar si locul organizatiilor sale, SUPREM CONDUCATOARE, vor ramāne totdeauna necunoscute poporului.

                Libertatea īn sine ar putea fi complet nevatamatoare si ar putea exista īntr-un Stat fara a aduce vreun rau bunastarii popoarelor, daca ea s-ar sprijini pe legile credintei īn DUMNEZEU si ale fratiei omenesti, straina de acea egalitate care este dezmintita chiar de legile firii, care a statornicit īnfrānarea si supunerea. Avānd o asemenea credinta, poporul s-ar lasa guvernat de catre autoritatea parohiilor si ar merge īnainte, umil si pasnic, sub conducerea pastorului sau sufletesc, īmpacat cu īmpartirea facuta de Dumnezeu a bunurilor acestei lumi. Iata de ce trebuie sa darāmam complet credinta īn cele divine si trebuie sa smulgem din mintea crestinilor īnsusi gāndul Dumnezeirii si al Sufletului, pentru a le īnlocui cu meschine calcule si lipsuri materiale.

                Pentru ca cele mai alese si elevate suflete ale crestinilor sa nu aiba aproape de loc timp sa cugete si sa observe, trebuie sa-i abatem pe crestini de la aceste preocupari, īmpingāndu-i numai catre grijile industriei si ale comertului. Īn acest chip toate natiunile īsi vor urmari doar cāstigurile lor si, luptānd fiecare cu īndārjire pentru propriile foloase, nu vor baga de seama care este dusmanul lor comun. Īnsa, pentru ca libertatea sa poata astfel dezbina si nimici īn īntregime societatea crestinilor, trebuie sa facem din speculatie baza industriei. Procedānd astfel, nici una dintre bogatiile pe care industria le va scoate din pamānt nu va ramāne īn māna industriasilor, ci toate se vor spulbera īn speculatii, adica, īn final, vor cadea īn pungile noastre.Lupta tenace si īnfierbāntata pentru expansiune si loviturile vietii economice a creat si va crea societati dezamagite, reci si fara suflet. Aceste societati vor avea o spontana groaza de politica morala si superioara si de religie. Singura lor calauza va fi calculul meschin, adica aurul pentru care vor avea un adevarat cult din pricina bunurilor materiale pe care le poate procura. Atunci clasele de jos ale popoarelor ne vor urma īn lupta noastra īmpotriva clasei inteligente a crestinilor de la putere, care sunt potrivnicii nostri, si ei vor face aceasta nu de dragul binelui si nici pentru a pune māna pe bogatii, ci numai din ura ce o poarta celor supusi. 

Copyright © 2002. True Press.