PROTOCOALELE INTELEPTILOR SIONULUI

[Cuprins] [Inapoi]  [Inainte]

 AL VI-LEA PROTOCOL SECRET FRANCMASONIC

Monoplurile; averile tuturor crestinilor vor ajunge īn curānd sa depinda de aceste monopoluri. Aristocratia slabita va fi lipsita de bogatia funciara. Comertul, industria si speculatia ca mijloace francmasonice de īmbogatire fara munca. Luxul care īnrobeste. Marirea salariului si scumpirea imediat ulterioara a obiectelor de prima necesitate. Anarhia īntretinuta si betia generalizata. Īntelesul secret al propagandei unor teorii economice naucitoare.

                Īn curānd vom īntemeia uriase monopoluri, care vor fi izvoare de bogatii colosale si de care vor depinde chiar si marile averi ale crestinilor īntr-o asa masura, īncāt vor fi īnghitite de ele, cum se īntāmpla cu creditul Statelor a doua zi dupa o prabusire politica.

                Domnii economisti care sunt de fata vor sti sa aplice si sa pretuiasca īnsemnatatea acestei combinatii.

                Trebuie sa marim prin toate mijloacele cu putinta īnsemnatatea Guvernului nostru Suprem, īnfatisāndu-l ca pe ocrotitorul si rasplatitorul tuturor celor care i se supun de buna voie.

                Nobilimea crestinilor, īn ceea ce priveste puterea ei politica, a disparut. Nu ne mai temem de ea; dar ca proprietara de bunuri teritoriale, ea ne poate dauna īn masura īn care izvoarele ei de cāstig pot fi independente de noi. Trebuie deci, cu orice pret, sa-i luam din stapānire pamānturile. Cel mai bun mijloc pentru acest scop este de a mari impozitele pe proprietate funciara, pentru a īndatora prin aceasta pamāntul. Aceste masuri inteligente vor tine proprietatea funciara īntr-o stare de supunere desavārsita.

                Aristocratia crestinilor, din tata īn fiu, nestiind sa se multumeasca cu putin, va fi usor de ruinat.

                Īn acelasi timp trebuie sa ocrotim negotul si industria cu multa putere si mai ales sa promovam speculatia, al carei rol serveste de contra-greutate industriei. Fara speculatie industria ar īnmulti capitalurile particulare, ar īmbunatati agricultura, eliberānd pamānturile de datoriile create prin īmprumuturile bancilor funciare. Trebuie ca industria sa rapeasca pamāntului roadele muncii sale ca si ale capitalului si, prin speculatie, sa ne puna la dispozitie noua banii lumii īntregi. Fiind astfel aruncati īn rāndurile proletarilor, toti crestinii se vor pleca īnaintea noastra pentru a obtine cel putin dreptul de a trai modest.

                Pentru a nimici industria crestinilor vom mari speculatia, gustul luxului, al acelui lux inutil care īnghite totul. Vom face sa se mareasca salariile, care totusi nu vor aduce nici un folos muncitorilor, deoarece vom face sa apara īn acelasi timp si o scumpire a bunurilor de prima necesitate, datorita (vom spune noi) decaderii agriculturii si a crescatorilor de vite. Mai mult chiar, vom submina cu dibacie si īn profunzime temeliile productiei, obisnuind pe muncitori cu anarhia si cu bauturile spirtoase, īn vreme ce vom lua toate masurile cu putinta pentru a īndeparta de pe pamānturile si īntreprinderile lor pe crestinii inteligenti.

                Pentru ca situatia sa nu fie vazuta prea devreme sub adevarata ei lumina, vom ascunde adevaratele noastre intentii sub masca pretinsei dorinte de a raspāndi si face accesibil lumii marile principii economice pe care le īnvatam astazi.

Copyright © 2002. True Press.